plink plink!!
Perkahwinan adalah tradisi alam semesta dan tradisi kehidupan
WELCOME + FOLLOW + COMMENT(NO COPYCAT !!)

13 Mar 2012

Santau ...


ASSALAMMUALAIKUM ...


salam , selamat sejahtera . haiiii . da lama juga aku tak buka blogger aku ini . agak lama jugak lah .. haaaa .. hari ini post aku kena santau ... kenapa aku pilih tajuk santau ??? haaa ... sebab nya ada disini.. haaa ~ dirahsiakan lah . kalau lah korang ini rajin selongakar blog2 ini . aku pasti korang dapt tahu kenapa.. haiii .. zaman sekarang ini macam2 .. sepatutnya zaman sekarang adalah zaman moden , tak guna sihir2 ini , tapi zaman sekarang seperti zaman yang lama .. tapi lebih teruk zaman yang lama ... Ini lah sebab dunia hampir kiamat , orang sesama islam , bergaduh kerana salah faham , tak puas hati , tak berdyukur dan cemburu satu sama lain . sebabkan itu jugalah , berlakunya jenayah di dunia ini . sanggup berbunh , sanggup melihat orang lain dalam kesakitan . apa nak jadi ini?? ok lah , tak nak berhujah2 panjang sangat .. ok lah , aku nak fokus pada tajuk aku ini ..

MAKSUD SANTAU:-

 • Santau ataupun nama lain bagi santau adalah tuju-tuju. Santau adalah ilmu hitam yang digunakan untuk meracunkan musuh. Santau mempunyai 2 cara untuk meracun kan musuh iaitu :

 1. cara santau makanan
 2. cara santau angin
Santau secara makanan seseoranag itu ditaruh miang buluh , kaca , serbuk ipoh , bisa besi dan lain2. Bahan2 yang tadi akan memasuki perut musuh & melukakan bahgian dalm perut. Apabila musuh makan makan yang tercemar dengan racun santau , dia akan muntah2 darah , pitam , pengsan & minanggal dunia .

Kemudian santau angin , ia lebih daripada santau makanan , santau angin ia memlalui dengan bacaan jampi tertentu & hembuskan kearah manngsa .

Santau juga pernah disebut dalam Hikayat Abdullah.


matlamat yang pengamal santau ini adalah digunakan bagi meracun dan membunuh atau melumpuhkan musuh


☠TANDA2 AWAL TERKENA SANTAU • rasa perit dan gatal pada tekak yang disertai dengan batuk. Batuk merupakan tanda yang paling lumrah bagi mereka yang terkena santau.
 • batuk disertai dengan pening kepala dan deman pagi dan petang. Batuk ini berlainan seperti batuk biasa. Ia merupakan batuk kering yang memanjang tanpa mengeluarkan kahak. Pesakit akan batuk pada masa-masa tertentu sahaja seperti antara pada pukul 12 tengah malam hingga 5 pagi.
 • merasa lesu dan deman, tidak boleh tidur malam, rasa gelisah, dan tidak berupaya berfikir seperti biasa.
 • muntah darah. Darah yang keluar adalah akibat luka atau kerosakan mana-mana organ dalam badan dan akibat terkena bisa santau atau bahan-bahan yang melukakan. Apabila batuk sampai ketahap serius, pesakit akan muntah darah bercampur dengan nanah.
 • berasa seolah-olah ada rasa busuk keluar dari saluran tekaknya. Ini terjadi akibat luka yang telah menanah dari mana-mana organ dalam badan.

DAN LAIN2 LAGI SEPERTI :-
 1. Pesakit akan berasa lenguh sendi terutama di bahagian lutut dan pinggang.
 2. Berasa tidak selesa dan sering sakit kepala.
 3. Kurang selera makan menyebabkan badan kurus, pucat, letih dan kurang aktif
 4. Kurang daya ingatan.
 5. Berubat tabiat asal menjadi pemarah atau panas baran.
 6. Sakit di bahagian tengkuk.
 7. Kesan lelah atau asthma.
Bahan-bahan racun santau ini akan bergerak sedikit demi sedikit menurut pergerakan darah dan berhenti di sendi-sendi. Kemudian ia akan terus bergerak ke hujung kaki dan tangan. Sekiranya kuku seseorang itu berwarnia hitam kebiru-biruan, ini menandakan pesakit itu sudah sampai ke peringkat yang teruk. Ketika ini pesakit selalu berasa kebas di kaki dan tangan.

Bahan santau yang diperbuat daripada bahan gatal, miang dan bisa itu apabila terkena pada organ-organ tertentu boleh menybabkan bahagian-bahagian tersebut luka dan berkudis. Kuman-kuman yang ada pada kudis itu akan terus menyerang anggota badan lain sedikit demi sedikit. Kuman-kuman ini mungkin menyerang paru- paru, buah pinggang, dan anggota yang lain. Serangan pada bahagian ini menyebabkan pesakit mendapat sakit sampingan sepertu lelah, sakit buah pinggang, hati (liver) dan sebagainya.


PERINGATAN !!!

Sesiapa yang mempunyai tanda2 seperti diatas , cepat2 pergi berubat tradisional. jangan pergi berubat dengan dr pulak . hehe.. pergi secepat mungkin . anda dikhuatiri terkena santau . jangan main2 dengan santau kerana ia boleh mebawa maut !
****nak keterangan lanjut . rujuk disini


TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH + BACA ^_^

2 comments:

 1. selalu lah mengamal ayat Qursi.... selawat... doa..... mula kan sesuatu dengan bismillah.. insya ALLAH.... akan terhindar dari perkara yang tak elok....

  ReplyDelete

sudah baca.. sudikan lah komen nye ^_^
terima kasih............

Cute Pink Kaoani
COPYRIGHT BY CAT WOMAN